Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bill Gatesu danas zadnji radni dan u Microsoftu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef Microsofta Bill Gates trebao bi u petak provesti zadnji dan na poslu u toj globalnoj kompjutorskoj tvrtki koju je osnovao prije 33 godine na ideji da će osobna računala postati sastavni dio svakodnevnoga života.

Najveći svjetski proizvođač kompjutorskog softvera objavio je da ne planira nikakvu posebnu javnu proslavu toga događaja, iako će se Gatesov odlazak u mirovinu obilježiti unutar kompanije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bill Gates odlazi u mirovinu Slika nije dostupna Gates i Hewlett krenuli u rat s nepismenošću

Gates (52) zadržat će titulu direktora tvrtke, no bez izvršnih ovlasti i radit će u Microsoftu samo jedan dan tjedno. Ostatak života planira posvetiti zakladi Billa i Melinde Gates, najbogatijoj fondaciji na svijetu, kojoj je cilj unaprijediti medicinsku skrb i smanjiti siromaštvo diljem svijeta.

Osnovana kapitalom kojeg je Gates zaradio u Microsoftu, zaklada na računu ima više od 38 milijardi dolara, a još milijarde se očekuju kada Gates na nju prenese svoje osobno bogatstvo

 Legendarni investitor Warren Buffet, trenutno najbogatiji čovjek na svijetu, također je obećao prebaciti u zakladu većinu svoje imovine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene