Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Primeiro Comando da Capital je najveća brazilska kriminalna organizacija s otprilike 13 tisuća članova.


Pripadnice brazilske bande Primeiro Comando da Capital, poznate još i pod nazivom First Command of the Capital, počastile su brojne 'kolegice' jednog zatvora na sjeveru Sao Paula kokainom, marihuanom i rumom povodom 22. godišnjice od osnutka te izuzetno utjecajne kriminalne organizacije.

Vezani članci Dijete, ilustracija Strava u BiH: Pala skupina kriminalaca koji su djecu tjerali da prose po zemlji Ilustracija Djedica diler: U Novom Zagrebu uhićen 79-godišnjak koji je preprodavao kokain

Snimke su otkrile da je rođendanski tulum predvodila Cândida Maria Santana Bispo, žena koja je uhićena 2009. godine jer je sudjelovala u organizaciji izvlačenja pripadnika svoje bande iza rešetaka.

Bispo je, može se čuti na snimci, zatvorenice pozvala da se najprije zagriju rumom i marihuanom, ali i da potom navrate na 'tortu' na kojoj je kokainom prigodno ispisano tko i što slavi.

Zatvorenik hakirao najstrože čuvan norveški zatvor i podijelio porniće s kolegama

First Command of the Capital je najveća brazilska kriminalna organizacija s otprilike 13 tisuća članova (od čega ih se šest tisuća nalazi po raznim zatvorima), te djeluje u 22 brazilske države, Paragvaju i Boliviji.

Banda se ponajviše bavi švercom i raspačavanjem droge, ni ostale kriminalne aktivnosti joj nisu strane, a poznata je i po žestokim i nemilosrdnim obračunima s policijom.

Pripadnici Primeiro Comando da Capitala su tako 2012. godine punih mjesec svakog dana dana iz osvete ubijali po najmanje jednog policajca jer su se predstavnici zakona drznuli pucati u njihove članove.

Pogledajte kako je izgledala ta zabava zbog koje su čelnici osiguranja te ženske kaznionice smijenjeni po hitnom postupku jednom nakon što su snimke našle put do javnosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook