Bijela kuća ne želi dati odgovor na pitanje - hoće li Edward Snowden, bivši suradnik obavještajne agencije NSA, koji je razotkrio aferu o globalnom prisluškivanju, imati status 'izdajnika' ili 'zviždača'


Glasnogovornik predsjednika Baracka Obame, Jay Carney ponovno nije htio komentirati špijunsku aferu, koja je uzbunila svjetsku javnost, ali i svjetske vlade. Još uvijek se ne zna ni gdje se nalazi zviždač Snowden, bivši suradnik agencije NSA i konzultant tvrtke Booz Allen Hamilton, koji je zadnji put viđen u Hong Kongu.

>>Edwardu Snowdenu još uvijek ni traga, Rusija spremna razmotriti davanje azila

Vezani članci Sprovod Milana Bandića Profesor iz Pule zatečen prizorima s Bandićeva ispraćaja: "Ista ta vlast meni daje upute. Sve je stalo u jedan sprovod..." Slika nije dostupna Google SAD-u: Želimo objaviti zahtjeve američke vlade

Na redovitoj dnevnoj tiskovnoj konferenciji novinari su upitali Carneyja smatra li Bijela kuća Snowdena 'izdajnikom', kako se izrazio predsjednik Zastupničkog doma John Boehner ili bi se u toj stvari mogao primijeniti status 'zviždača' , koji bi mu osigurao imunitet.

>>Europska komisija:'Programi poput PRISMa ugrožavaju temeljna prava europskih građana'

'Neću govoriti o nedavno pokrenutoj istrazi. Za sve u vezi te osobe, njegovog statusa i pojedinostima istrage nadležni su pravosuđe i FBI', rekao je Carney ne želeći reći ni hoće li Sjedinjene Države tražiti Snowdenovo izručenje, kao što su tražili kongresnici obiju stranaka.(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook