Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijela kuća šuti

Hoće li Snowden postati američki 'izdajnik' ili 'zviždač'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela kuća ne želi dati odgovor na pitanje - hoće li Edward Snowden, bivši suradnik obavještajne agencije NSA, koji je razotkrio aferu o globalnom prisluškivanju, imati status 'izdajnika' ili 'zviždača'

Glasnogovornik predsjednika Baracka Obame, Jay Carney ponovno nije htio komentirati špijunsku aferu, koja je uzbunila svjetsku javnost, ali i svjetske vlade. Još uvijek se ne zna ni gdje se nalazi zviždač Snowden, bivši suradnik agencije NSA i konzultant tvrtke Booz Allen Hamilton, koji je zadnji put viđen u Hong Kongu.

Pročitajte i ovo Prosvjed za Juliana Assangea Oslobodite Juliana Assangea Osnivač WikiLeaksa nije došao pred suce, prosvjednici traže njegovo oslobađanje: "Julian Assange je heroj" Slika nije dostupna Zbog korisnika Google SAD-u: Želimo objaviti zahtjeve američke vlade

>>Edwardu Snowdenu još uvijek ni traga, Rusija spremna razmotriti davanje azila

Na redovitoj dnevnoj tiskovnoj konferenciji novinari su upitali Carneyja smatra li Bijela kuća Snowdena 'izdajnikom', kako se izrazio predsjednik Zastupničkog doma John Boehner ili bi se u toj stvari mogao primijeniti status 'zviždača' , koji bi mu osigurao imunitet.

>>Europska komisija:'Programi poput PRISMa ugrožavaju temeljna prava europskih građana'

'Neću govoriti o nedavno pokrenutoj istrazi. Za sve u vezi te osobe, njegovog statusa i pojedinostima istrage nadležni su pravosuđe i FBI', rekao je Carney ne želeći reći ni hoće li Sjedinjene Države tražiti Snowdenovo izručenje, kao što su tražili kongresnici obiju stranaka.(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene