Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Držali ga u kontroliranoj slobodi?

BiH mediji o Mladiću: Pao krvnik!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićenje Ratka Mladića vijest je koja je u zaslužila mjesto na prvim stranicama svih dnevnih listova u Bosni i Hercegovini koji su kao i elektronički mediji u toj zemlji dan ranije ovom događaju posvetili najveću moguću pozornost.

'Pao krvnik' i 'Konačno' veliki su naslovi kojima su o Mladićevu uhićenju svoje čitatelje izvjestili sarajevski Dnevni avaz i 'Oslobođenje'. Prenoseći potankosti vezane uz samu operaciju uhićenja 'Ava' tvrdi kako je u tome sudjelovala i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA).

'U proteklih pola godine obavještajne strukture BiH radile su sa srbijanskim kolegama na otkrivanju skloništa zločinca (Mladića)', navodi list te ističe kako je ravnatelj OSA-e Almir Džuvo svo to vrijeme bio u stalnom kontaktu s glavnim tužiteljem Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Sergeom Brammertzom.

U posebnom komentaru Avaz ipak sugerira kako je vrijeme uhićenja zapravo potvrdilo stare sumnje da su vlasti u Beogradu Mladića držali u nekoj vrsti kontrolirane slobode'. 'Da su htjeli, davno su ga mogli predati međunarodnoj pravdi", piše kolumnist Vlastimir Mijović koji zaključuje kako je po malo apsurdno to što će Srbija nakon svega biti čak i nagrađena pozivnicom za priključenje Europskoj uniji.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima

>> Ispitivanje zakazano za 12 sati, čekaju se nalazi liječnika

Kao i Ava i Oslobođenje donosi temeljitu kronologiju svih zbivanja vezanih uz Mladićev put do ratnog zločinca ali i brojna reagiranja u kojima se ističe zadovoljstvo činjenicom da je napokon uhićen najtraženiji haaški bjegunac.

>> VIDEO: Privođenje Ratka Mladića na sud u Beogradu!

Sarajevski listovi bilježe ipak i bizarna reagiranja čelnika udruga iz Republike Srpske koje okupljaju bivše pripadnike vojske tog entiteta i ratne zarobljenike. Tako je predsjednik Udruge logoraša RS Branislav Dukić izjavio za 'Oslobođenje' kako 'nikada neće oprostiti Srbiji i Tadiću zbog uhićenja onoga koji je stao u obranu srpskog naroda'.

U kolumni pod naslovom 'Zbogom krvniče' ugledni kolumnist Oslobođenja Gojko Berić piše pak kako svim Srbima koji su zbog Mladićevih zlodjela živjeli s osjećajem stida sada preostaje nadati se da takvih kao on neće više nikada biti. Banjolučke Nezavisne novine bliske Miloradu Dodiku na naslovnici pišu kako je Mladić uhićen u rođakovoj kući. Taj se list suzdržao od posebnih komentara te se uglavnom zadržava na faktografiji prenoseći očekivanja kako će nakon Mladićeva uhićenja vrata EU za Srbiju biti širom otvorena. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene