Migranti u Bihaću (Foto: Pixsell,Sanjin Strukic)
Migranti u Bihaću (Foto: Pixsell,Sanjin Strukic)

Jedan je ilegalni migrant ubijen, a drugi teže ozlijeđen u obračunu u noći na četvrtak u središtu za smještaj migranata kod Bihaća, potvrdila je lokalna policija te Županijsko tužiteljstvo koje je otvorilo istragu.


Glasnogovornica tužiteljstva Irena Marjanović Čavkić kazala je lokalnim medijima kako se pretpostavlja da je ubijeni migrant usmrćen hladnim oružjem u tučnjavi koja je izbila u jednom od šatora postavljenih u kampu Vučjak u okolici Bihaća.

Vezani članci Žičana ograda (Foto: Dnevnik.hr) Lezbos pod opsadom, a sve bi se moglo preliti i na Hrvatsku: "Po osam sati moramo stajati u redovima za hranu, tuševe, toalet..." Srpski carinici uhvatili migrante u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice (Foto: Uprava carine Srbije) - 5 Srpski carinici spriječili ilegalan ulazak migranata u Mađarsku: Skrivali se u kamionu između tegli i deterdženata

Drugi migrant, koji je ozlijeđen i smješten u bolnicu, bit će ispitan nakon što mu liječnici saniraju ozljede i tada će se moći utvrditi što se točno dogodilo. U tužiteljstvu pretpostavljaju da bi ozlijeđeni migrant mogao biti počinitelj ubojstva. Identitet i državljanstvo ubijenoga i ozlijeđenog migranta nisu objavljeni.

Kamp Vučjak uspostavljen je na nenaseljenom području izvan Bihaća i predviđen za smještaj do 350 osoba, no u njemu po pravilu boravi višestruko veći broj ilegalnih migranata. Oni borave u teškim uvjetima pod šatorima u prostoru bez tekuće vode i bez druge infrastrukture te čekaju priliku da nastave put prema Hrvatskoj i drugim članicama Europske unije.