Joe Biden
Joe Biden Foto: Afp

Novoizabrani predsjednik Joe Biden izabrao je Rachel Levine za svoju pomoćnicu pri ministarstvu zdravstva. Levine će tako postati prva transrodna savezna dužnosnica koju je potvrdio američki Senat.


Pedijatrica i bivša liječnica, Levine je imenovana na svoju sadašnju dužnost tajnice za zdravstvo u Pennsylvaniji od strane Demokratskog predsjednika Toma Wolfa 2017., čime je postala jedna od rijetkih transrodnih osoba koje obnašaju dužnosti na izabranim ili imenovanim položajima diljem zemlje. 

''Dr. Rachel Levine donijet će stalno vodstvo i ključnu stručnost koja nam je potrebna kako bi ljudi prošli kroz ovu pandemiju, bez obzira na njihovu rasu, vjeru, seksualnu orijentaciju, rodni identitet ili invaliditet i zadovoljit će potrebe naše zemlje vezane za javno zdravstvo u ovom ključnom trenutku i šire”, istaknuo je Joe Biden u priopćenju. " Ona je povijesni i visoko kvalificirani izbor koji će pomoći u vođenju zdravstvenih napora naše administracije”.

Američka Nacionalna garda čuva Kapitol Stručnjak za međunarodne odnose o atmosferi straha u Washingtonu: "Opsadno stanje trajat će možda i dva tjedna nakon inauguracije"

Ivica Puljić Prijete li Americi novi neredi? Novinar iz Washingtona poručio: "Trump neće dočekati novog predsjednika"

Diplomirala je na Harvardu i na medicinskoj školi u Tulanu. Levine je predsjednica Udruge državnih i teritorijalnih zdravstvenih dužnosnika. Pisala je o opioidnoj krizi, medicinskoj marihuani, adolescentnoj medicini, poremećajima prehrane i o LGBTIQ+ medicini.