Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pedijatrica i bivša liječnica

Biden izabrao transrodnu ženu za pomoćnicu ministra zdravstva: ''Ona je povijesni i visoko kvalificirani izbor''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoizabrani predsjednik Joe Biden izabrao je Rachel Levine za svoju pomoćnicu pri ministarstvu zdravstva. Levine će tako postati prva transrodna savezna dužnosnica koju je potvrdio američki Senat.

Pedijatrica i bivša liječnica, Levine je imenovana na svoju sadašnju dužnost tajnice za zdravstvo u Pennsylvaniji od strane Demokratskog predsjednika Toma Wolfa 2017., čime je postala jedna od rijetkih transrodnih osoba koje obnašaju dužnosti na izabranim ili imenovanim položajima diljem zemlje. 

''Dr. Rachel Levine donijet će stalno vodstvo i ključnu stručnost koja nam je potrebna kako bi ljudi prošli kroz ovu pandemiju, bez obzira na njihovu rasu, vjeru, seksualnu orijentaciju, rodni identitet ili invaliditet i zadovoljit će potrebe naše zemlje vezane za javno zdravstvo u ovom ključnom trenutku i šire”, istaknuo je Joe Biden u priopćenju. " Ona je povijesni i visoko kvalificirani izbor koji će pomoći u vođenju zdravstvenih napora naše administracije”.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog požara u blizini blokirali Kongres Stručnjak za međunarodne odnose o atmosferi straha u Washingtonu: "Opsadno stanje trajat će možda i dva tjedna nakon inauguracije"

Pročitajte i ovo Ivica Puljić prilagođen program Prijete li Americi novi neredi? Novinar iz Washingtona poručio: "Trump neće dočekati novog predsjednika"

Diplomirala je na Harvardu i na medicinskoj školi u Tulanu. Levine je predsjednica Udruge državnih i teritorijalnih zdravstvenih dužnosnika. Pisala je o opioidnoj krizi, medicinskoj marihuani, adolescentnoj medicini, poremećajima prehrane i o LGBTIQ+ medicini.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene