Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Zbog požara u blizini blokirali Kongres

Stručnjak za međunarodne odnose o atmosferi straha u Washingtonu: "Opsadno stanje trajat će možda i dva tjedna nakon inauguracije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napetu atmosferu Washingtonu za DNEVNIK.hr komentirao je stručnjak za međunarodne odnose Branimir Vidmarević.

"Ispalo je dramatično, ali je za američke medije to bila minorna vijest", kazao je Vidmarević komentirajući blokadu Kapitola nakon požara koji je izbio nekoliko ulica od zgrade Kongresa.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Donald Trump trumpove ludorije Ljude koji su upali na Kapitol nazvao je domoljubima pa ponovio zlokobnu prijetnju: "Ako ne pobijedim..."

"Sada je Washington toliko zaključan da jedva da muha može proletjeti da se ne zna. Ima oko 20 tisuća vojnika u samom gradu, dakle teško da će se išta moći dogoditi u Washingtonu, ali vidimo vijesti iz drugih gradova i saveznih država da se ljudi tamo okupljaju i prosvjeduju", zaključuje Vidmarević dodajući kako je trenutačno gotovo fizički nemoguće u glavnom gradu napraviti bilo kakav incident.

"Tako će ostati sigurno do inauguracije pa i par dana nakon, a možda i dulje, dok se sve ne smiri, ovisno o procjeni američkih tajnih službi", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene