Američka Nacionalna garda čuva Kapitol
Američka Nacionalna garda čuva Kapitol Foto: Afp

Napetu atmosferu Washingtonu za DNEVNIK.hr komentirao je stručnjak za međunarodne odnose Branimir Vidmarević.


"Ispalo je dramatično, ali je za američke medije to bila minorna vijest", kazao je Vidmarević komentirajući blokadu Kapitola nakon požara koji je izbio nekoliko ulica od zgrade Kongresa.

Vezani članci Joe Biden ''Zaboga, koliko smo još pokolja spremni prihvatiti?'': Biden pozvao na zabranu jurišnog oružja Biden i Harris sa supružnicima večer uoči inauguracije Zanimljivosti s inauguracija: Tko je došao pješice, tko odjećom prekršio običaje i što zapravo simbolizira ruka na Bibliji

"Sada je Washington toliko zaključan da jedva da muha može proletjeti da se ne zna. Ima oko 20 tisuća vojnika u samom gradu, dakle teško da će se išta moći dogoditi u Washingtonu, ali vidimo vijesti iz drugih gradova i saveznih država da se ljudi tamo okupljaju i prosvjeduju", zaključuje Vidmarević dodajući kako je trenutačno gotovo fizički nemoguće u glavnom gradu napraviti bilo kakav incident.

"Tako će ostati sigurno do inauguracije pa i par dana nakon, a možda i dulje, dok se sve ne smiri, ovisno o procjeni američkih tajnih službi", rekao je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju