Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potresno svjedočanstvo

Bettina progovorila: Grijali su nož i palili me po licu i ruci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mlada Njemica Bettina Siegner otkrila je stravične detalje višegodišnjeg zlostavljanja.

Nakon uhićenja bračnog para Milenka i Slavice Marinković koji su kao roba držali 19-godišnju Bettinu, svakim danom otkriva se sve više potresnih detalja, pišu bosanski mediji.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Bettina je ispričala kako su Marinkovići prema njoj prvih godina postupali dobro. Iako, od samog je početka radila najteže fizičke poslove, a kada je navršila 15 godina, počela su premlaćivanja i izgladnjivanja.

Nesretna djevojka kaže kako ju je najviše tukla Marinkovićeva kći Monika. Nije birala sredstva, iživljavala bi se na njoj štapovima, remenom i šipkama. Razlog je često bio činjenica da je gladna Bettina psu uzela hranu.

>> Traži se najstarija sestra ropkinje: Monstrumi su i nju zlostavljali

Marinkovićevi su djevojku jednom prilikom držali čak sedam dana bez hrane, pa je iz kuće ukrala komad kruha i malo mesa i sakrila se u šumu da to pojede. Milenko je otkrio što je napravila, pa su Bettinu za kaznu Monika i on držali, a Zoran, sin Milenkova brata, udarao ju je i upaljačem grijao nož kojim je Bettinu pržio po ruci i licu.

Bettina je prisjetila slučaja kada je Zoran došao u posjet Milenku. Pijan ju je primio za glavu i udario u zid. 'Monika me često udarala po glavi, ali najviše me tukla po leđima. I Darko me tukao kada je bio tu', ispričala je mlada Njemica i dodala da su joj prijetili smrću, ako ih prijavi policiji. Dva je puta pokušala pobjeći iz pakla, no Marinkovićevi bi je pronašli i kaznili.

Psiholozi su utvrdili da Bettina nema metalnih poteškoća, kao što su tvrdili Marinkovićevi i njezina majka i tako opravdali to što je nikada nisu školovali. Vještačenje je pokazalo da je ona bila svjesna svega što se događalo i sve je razumjela. Višegodišnje zlostavljanje na djevojku je ostavilo teške psihičke posljedice.

Bettina Singer rekla kako bi voljela otići u Austriju i Njemačku i tamo nastaviti normalan život. Njezina majka Christine i dalje tvrdi da su sve optužbe o zlostavljanju laži.

Tvrdi da se Milenko prema njoj ponašao kao prema vlastitoj kćeri. Majka tvrdi da je ona bila ta koja je Bettinu udarila, i to zato jer je s18 godina mokrila u gaće. 'Kada bi to napravila, ja bi je istukla. Pa to se tako radi', tvrdi Christina.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene