Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nabujale rijeke

Besana noć u BiH: Poplave u Prijedoru i Livnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rijeka Sana se djelomično izlila i poplavila oko 80-ak kuća u naseljima Tukovi i Raškovac. Voda je presjekla i promet između Prijedora i Bišćana.

Gradski stožer za izvanredne situacije grada Prijedora proglasio je izvanredno stanje zaštite od poplava zbog porasta vodostaja rijeke Sane koji trenutno iznosi 460 cm, te i dalje raste, prenosi novinska agencija Patria.

Pročitajte i ovo Prizori iz Dubaija jako nevrijeme FOTO/VIDEO Dubai paraliziran poplavama: Apokaliptični snimci potopa, grad u potpunom kaosu Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Izuzetno teška situacija je u pojedinim krajevima te su sve raspoložive snage Civilne zaštite na terenu.

Rijeka Sana se djelomično izlila i poplavila oko 80-ak kuća u naseljima Tukovi i Raškovac. Voda je presjekla i promet između Prijedora i Bišćana.

Također i rijeka Bosna je u prastu, a trenutni vodostaj iznosi 133 cm.

Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite kazao je za NAP kako očekuje da stanovništvo iz poplavljenih područja ni večeras neće moći spavati, ali da već od sutra očekuje stabilizaciju stanja.

Karlovac: 'Zadnji puta je veliki vodni val bio 1955. godine, ali 60 cm niži'

Prema procjenama stručnjaka, još večeras je opasno stanje a od sutra se očekuje stabilizacija i opadanje razine rijeka. U BiH poplave su zahvatile i Livno, prenosi NAP. (VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene