Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Berlusconi proglasio pobjedu i najavio 'teške mjesece'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik talijanskog desnog centra Silvio Berlusconi je proglasio svoju pobjedu na parlamentarnim izborima i Talijanima najavio 'teške mjesece'.

'Da pobijedili smo i to sam neprestano govorio tijekom cijele izborne kampanje', rekao je Berlusconi u jednoj emisiji Rai-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uplatio djevojci na računa 115 000 eura Berlusconi i nakon izbijanja skandala platio eskort djevojku! Slika nije dostupna L'Espresso najavio tužbu Berlusconi: Nisam svetac, vi to razumijete

'Vladat ću pet godina', rekao je i najavio 'teške mjesece za koje je potrebna velika hrabrost Talijana'.

Dodao je kako su dva prioritetna pitanja kriza sa zbrinjavanjem otpada u Napulju i regiji te talijanska zrakoplovna kompanija Alitalia.

'U Senatu ćemo imati većinu koja će nam omogućiti da radimo na potvrdi potrebnih mjera', rekao je.

Prema projekcijama raznih instituta, desni centar je uvjerljivo pobijedio Demokratsku stranku Waltera Veltronija na parlamentarnim izborima i dobio apsolutnu većinu u Senatu i u Donjem domu parlamenta.

Berlusconi (71) je rekao da sastavljanje njegove vlade neće dugo trajati i dodao da je već razgovarao sa saveznicima Gianfrancom Finijem i Umbertom Bossijem.

Obećao je također da će imenovati najmanje četiri žene u vladi.

Silvio Berlusconi je naveo da je spreman raditi s oporbom na ustavnim reformama i potvrdio je da će na prvo putovanje kao šef vlade otići u Izrael na proslavu 60. obljetnice osnutka Izraela 8. i 9. svibnja.

Prema projekcijama Instituta Piepoli, desni centar je dobio apsolutnu većinu u Senatu (164 od 315), a i u izboru zastupnika za Donji dom vodi za 8,8 postotnih bodova, prema podacima Instituta Ipsos za Mediaset.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene