Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi podigao je tužbu protiv talijanskog dnevnika La Repubblice u kojoj od novina traži odštetu od milijun eura, ocijenivši ‘klevetom’ deset pitanja o svom privatnom životu koje taj list svakodnevno objavljuje.


‘Prvi put u povijesti informiranja u Italiji, pitanja iz jednog lista našla su se na građanskom sudu’, piše dnevnik. Tužba koju je 24. kolovoza na sudu u Rimu podnio i potpisao Silvio Berlusconi, odnosi se na pitanja koja La Repubblica svakodnevno objavljuje već nekoliko mjeseci nakon otkrića afera iz njegova privatnog života.

Vezani članci Turbofolk koncert - 1 Zabrana koncerta u Puli dobiva sudski epilog, gradonačelnik ostaje pri svom, a organizator već razmišlja o idućim pravnim potezima Luka Mišetić (Foto: Filip Brala/PIXSELL) Odvjetnik Mišetić u New Yorku tužio Pupovca zbog klevete

List je zatražio od premijera da kaže u kakvoj je vezi s mladom Noemi Letiziom, koliko se puta s njome sastao i gdje. Usto je htio doznati je li Berlusconi znao čime se bave mlade žene koje su bile gošće u njegovoj rimskoj rezidenciji, među kojima i escort dama Patrizia D'Addario te da potvrdi kako takvi ‘posjeti nisu naštetili’ državnim poslovima.

>> Berlusconijeva supruga: Dosta mi je laži

Priznavši da nije ‘svetac’, šef talijanske vlade je više puta zanijekao da posjećuje malodobnice, za što ga je optužila supruga Veronica, i da nije znao čime se bave žene koje je pozvao u svoju rezidenciju. Pitanja objavljena u La Repubblici su ‘čista kleveta’ jer ‘čitatelja navode na mišljenje da formulirane rečenice nisu pitanja već tvrdnje’, ističe se u tužbi, kako je prenio list.

Dnevnik piše da zahtjev za odštetu obuhvaća i informaciju koju je La Repubblica objavila 6. kolovoza, preuzimajući dijelove napisa objavljenog u francuskom tjedniku Le Nouvel Observateur, u kojemu se iznosi hipoteza o ubacivanju ruske mafije u sam državni vrh. Objavljivanje fotografija sa zabava u Berlusconijevoj vili na Sardiniji na kojima se vide obnažene ljepotice, već je izazvalo bijes Silvija Berlusconija koji je u lipnju najavio tužbu protiv španjolskog dnevnika El Pais. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju