Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Berezovski: 'Ne potičem na nasilje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski tajkun Boris Berezovski opovrgnuo je u petak kako potiče nasilno svrgavanje Vladimira Putina s vlasti, dok Moskva od Londona traži njegovo izručenje kako bi mu sudila zbog pozivanja na revoluciju u Rusiji.

"Ja se zauzimam za druge metode napretka prema demokraciji. No, želim jasno reći da će sve te metode biti krvave, a najbolji primjeri za to su nedavni prosvjedi u Gruziji i Ukrajini", stoji u priopćenju Berezovskog.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici Slatine Policija istražuje Novi slučaj nasilja kod Splita, majka objavila: "Sina su zavezali za stup i stavili mu traku na usta. Nije mogao disati"

Ta njegova izjava odnosila se na masovne ulične demonstracije u Gruziji 2003. i Ukrajini 2004. godine koje su dovele do silaska s vlasti dotadašnje vladajuće elite.

"Podupirem izravno djelovanje, ali ne zastupam i ne podupirem nasilje", rekao je 61-godišnji multimilijunaš.

Njegov intervju listu The Guardian, u kojem je rekao kako je za promjenu ruskog režima potrebna "sila", izazvao je bijes Moskve koja je od službenog Londona zatražila njegovo izručenje kako bi mu se sudilo u Rusiji.

Rusija već godinama pokušava ishoditi izručenje Berezovskog iz Londona zbog optužbi za korupciju, no u tome nije uspjela jer ruski tajkun u Velikoj Britaniji ima status izbjeglice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene