Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rješenje prometnih gužvi

Beograd razmatra gradnju metroa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U rubrici 'Beograd-grad budućnosti', predstavljeni su gradski projekti koji će Beograđanima uljepšati život. Među njima su mostovi na Adi, most preko Dunava i metro.

Prometne gužve veliki su problem. Beograd mora dobiti kvalitetan javni prijevoz koji će omogućiti ljudima da s jednog na drugi dio grada dođu za najviše pola sata. Zbog toga moramo realizirati projekt beogradskih željeznica, a pažljivo realiziramo i projekt beogradskog metroa', rekao je za Blic gradonačelnik glavnog grada Srbije Dragan Đilas.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Zagrebu - 1 Hitne službe na terenu VIDEO/FOTO Prometna nesreća u Zagrebu: Automobil završio na krovu Kamera za nadzor brzine - 1 Lakše s gasom U Hrvatskoj postavljene suvremene kamere: Kontroliraju brzinu, ali i druge učestale prekršaje koji su vodeći uzročnik nesreća

Grad na vodi dio je projekta koji predviđa obilje zelenila, pješačkih i biciklističkih zona, manjih gradskih trgova i zgrada različite visine. Blic piše kako je plan da na 107 hektara beogradskog priobalja bude izgrađeno oko 2,5 milijuna kvadrata stambenog i poslovnog prostora. Ukoliko projekt zaživi u njemu će radno mjesto pronaći 44.000 ljudi.

U projektu beogradskog metroa iz 1976. godine bilo je predviđeno pet samostalnih linija metroa i četiri linije nezavisnog regionalnog metroa. Blic piše da oni koji zastupanju ovaj projekt smataju da će metro riješti problem prometa u Beogradu, no neistomišljenici drže kako je projekt predimenzioniran. Projekt beogradskog metro ponovno se počeo spominjati u urbanističkom planu, a krajem 2008. ozbiljno je uzet na razmatranje. Trenutno se čeka službeno očitovanje Grada o tome kakav će metro biti izgrađen u Beogradu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene