Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Misa pred tisućama vjernika

Benedikt XVI. moli za brzo ukidanje blokade Gaze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. u velikoj je misi koju je u srijedu u nazočnosti tisuća okupljenih vjernika održao na otvorenom ispred Bazilike rođenja Isusova u Bethlehemu, istaknuo kako se moli za 'skoro" ukidanje izraelske blokade Gaze.

Obraćajući se 'hodočasnicima iz Pojasa Gaze razorena ratom', među kojima je stotinjak trebalo prisustvovati misi, Papa je ponovo istaknuo svoje suosjećanje s palestinskim narodom. 'Molim vas da svojim obiteljima i zajednicama prenesete kako ih čuvam u srcu i žalim zbog gubitka, teškoća i patnji koje ste morali podnijeti. Budite uvjereni u moju solidarnost u velikom zadatku rekonstrukcije s kojom se morate suočiti i u moje molitve za ukidanjem embarga'. Benedikt XVI. kazao je kršćanima u regiji da se 'ničega ne boje'.

Pročitajte i ovo Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan Izraelci zahtijevaju oslobođenje talaca Rat u Gazi Hamas i Izrael na korak do dogovora za povratak talaca, objavljene ključne točke prijedloga

>> Mnogi razočarani Papinim govorom u Yad Vashemu

'To je poruka koju vam nasljednik Sv. Petra želi danas ostaviti', dodao je on.'Oslonite se na molitvu i solidarnost vaše braće i sestara iz crkve u svijetu i, konkretnim inicijativama, radite na konsolidiranju vašeg prisustva ovdje i davanju novih prilika onima koji su u iskušenju da odu', zatražio je on. 'Budite mostovi dijaloga i konstruktivne suradnje u izgradnji kulture mira koja mora zamijeniti sadašnju bezizlaznu situaciju straha i agresije', dodao je Papa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene