Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TREĆI SVJETSKI RAT?

Britanci simulirali nuklearni rat, Rusi im poručili - 'Ne gledamo takvo smeće'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Film koji su Rusi nazvali medijem za 'raspirivanje histerije' emitiran je na BBC-u.

Britanski BBC u srijedu je emitirao dokumentarac naziva 'World War Three Inside the War Room' u kojem se prikazuje kako bi izgledao treći svjetski rat u kojem bi zaratili Rusi i NATO.

Pročitajte i ovo Spašen ribar na istoku Rusije Čudesno spašavanje Pronađen nakon šest mjeseci, preživio je u zabiti na -39 stupnjeva hraneći se korom drveta: "Da niste stigli, umro bih za tri dana" Sergej Lavrov Komentirao ukrajinski plan Putinov ministar o pregovorima s Ukrajinom: "Ovo je neprihvatljivo"

Među prikazanim simulacijama je i ona s korištenje nuklearnog oružja, a cjelokupan projekt naišao je, očekivano, na oštre kritike ruske Dume. 'Sama ideja o nuklearnom ratu s Rusijom je od BBC-a napravila pretendenta za prvo mjesto među zapadnim medijima u svrhu raspirivanja mržnje i vojne histerije', napisao je na službenom Twitter profilu šef ruskog odbora za međunarodne poslove, Aleksej Puškov.

Sporni BBC-jev dokumentarac vrti se oko Rusije koja je okupirala latvijsku pokrajinu Latgaliju nakon čega NATO traži pomoć Velike Britanije koja odbija upotrijebiti nuklearno oružje protiv ruskih snaga. U tom trenutku u priču se uključuje SAD te se svijet u trenu našao u nuklearnom ratu.

Simulirano je u korištenje nuklearnog oružja na britanskim brodovima od strane Rusa, a cijelo vrijeme te simulacije objašnjavaju pravi vojni analitičari i vojna lica.

Glasnogovornik Kremlja, Dmitrij Peskov, rekao je kako ruski dužnosnici nisu trošili vrijeme na takvo 'smeće'. 'Na žalost, kolege s BBC-a u zadnje vrijeme emitiraju sadržaj niske kvalitete pa nam nije žurba gledati njihov program', rekao je Peskov.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene