Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vraćanje ravnoteže?

Barak i Netanyahu postigli sporazum o koaliciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik Likuda i mandatar za sastav izraelske vlade Benjamin Netanyahu i čelnik Laburističke stranke Ehud Barak postigli su sporazum o koaliciji, javio je izraelski državni radio.

Netanyahu i Barak pregovarali su osobno veći dio noći kako riješili posljednje sporne točke koalicijskog sporazuma dviju stranaka, javlja radio.

Pročitajte i ovo Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..." Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata"

Koalicijski sporazum ići će na odobrenje kongresu Laburističke stranke, čijih će se 1.460 članova okupiti na izvanrednom zasjedanju danas popodne u Tel-Avivu. Mnogi od njih navodno se protive tome da laburisti postanu manjinski partner u Netanyahuovoj vladi.

>> Netanyahu dogovorio koaliciju s ortodoksnom strankom

Po sporazumu, Barak će zadržati mjesto ministra obrane, a u njemu postoji i Netanyahuova obaveza da će poštovati sve dosad postignute sporazume s Palestincima.

Netanyahu je već sklopio koalicijske sporazume s dvjema krajnje desničarskim strankama Shasom i Yisraelom Beitenuom, pa bi mu laburisti vratili ravnotežu u vladi i približili ga američkoj politici u rješavanju spora na Bliskom istoku. S potporom laburista, Netanyahu bi kontrolirao 66 od 120 zastupnika u Knessetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene