Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnik Likuda i mandatar za sastav izraelske vlade Benjamin Netanyahu i čelnik Laburističke stranke Ehud Barak postigli su sporazum o koaliciji, javio je izraelski državni radio.


Netanyahu i Barak pregovarali su osobno veći dio noći kako riješili posljednje sporne točke koalicijskog sporazuma dviju stranaka, javlja radio.

Koalicijski sporazum ići će na odobrenje kongresu Laburističke stranke, čijih će se 1.460 članova okupiti na izvanrednom zasjedanju danas popodne u Tel-Avivu. Mnogi od njih navodno se protive tome da laburisti postanu manjinski partner u Netanyahuovoj vladi.

Vezani članci Slika nije dostupna Karamarko: Uvjeren sam u našu čistu i brzu pobjedu Slika nije dostupna Karamarko: Hrvatska je ugrožena kao nikada do sada!

>> Netanyahu dogovorio koaliciju s ortodoksnom strankom

Po sporazumu, Barak će zadržati mjesto ministra obrane, a u njemu postoji i Netanyahuova obaveza da će poštovati sve dosad postignute sporazume s Palestincima.

Netanyahu je već sklopio koalicijske sporazume s dvjema krajnje desničarskim strankama Shasom i Yisraelom Beitenuom, pa bi mu laburisti vratili ravnotežu u vladi i približili ga američkoj politici u rješavanju spora na Bliskom istoku. S potporom laburista, Netanyahu bi kontrolirao 66 od 120 zastupnika u Knessetu.