Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obećao ministarstva

Netanyahu dogovorio koaliciju s ortodoksnom strankom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Likud, stranka mandatara za sastav izraelske vlade Benjamina Netanyahua, zaključila je u noći na ponedjeljak sporazum o koaliciji s krajnje ortodoksnom vjerskom strankom Shas, doznaje se od te stranke.

Likud je Shasu obećao nekoliko ministarstva, među kojima unutrašnjih poslova, stanovanja i vjeroispovjesti. Riječ je o drugom Likudovom dogovoru o koaliciji nakon onoga sa strankom krajnje desnice Yisrael Beitenu. Prema prije tjedan dana potpisanom dogovoru o koalicijskom sporazumu s Yisrael Beitenuom, njihov čelnik Avigdor Lieberman postati će ministar vanjskih poslova u novoj vladi, a stranka će dobiti i portfelje unutrašnje sigurnosti, infrastrukture, turizma i integracija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael Odgovor na napad VIDEO/FOTO Obaranje iranskih letjelica: Pogledajte kako je noćas izgledalo nebo nad Izraelom

Kongres podjeljen

Istovremeno Likud intenzivira napore kako bi dogovorio ulazak Laburističke stranke Ehuda Baraka u buduću vladu. Barak je sklon ulasku laburista u vladu ali se tome protive brojni čelnici te stranke lijevog centra. Izaslanstvo laburista trebalo bi se danas sastati s predstavnicima Likuda, kako bi prije utorka zaključili sporazum o sudjelovanju u budućoj Netanyahuovoj vladi i podastrijeli ga na kongresu stranke u utorak poslijepodne. Taj kongres od 1.460 članova vrlo je podijeljen u pogledu tog pitanja. Protivnici sudjelovanja u vladi optužuju Baraka da ga pokreće osobni interes te da minira vjerodostojnost stranke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene