Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon izjavio je, tijekom službenog posjeta Slovačkoj, da je Kosovo 'europsko pitanje'.


'Kosovo je ponajprije europsko pitanje za koje najveću odgovornosti snosi Europska unija', rekao je na tiskovnoj konferenciji koju je održao zajedno sa slovačkim predsjednikom Ivanom Gašparovičem.

Vezani članci Velimir Mratinić s ovcama Obrat u Komiži: Gradonačelnica predlaže poništenje odluke o zabrani domaćih životinja u naselju Slika nije dostupna Glavni tajnik UN-a poziva Gbagba da prepusti vlast

Ban Ki-moon je dodao kako 'zna za ponudu Europske unije da pošalje snage' na Kosovo, rekavši da će o tome razgovarati s europskim predstavnicima i sa zainteresiranim stranama.

Gašparovič je na konferenciji ocijenio da 'ne postoji objektivno rješenje za Kosovo koje bi bilo pravedno za obje strane', uz napomenu kako njegova zemlja neće donositi odluke koje bi se mogle kositi s europskima.

Slovačka spada među europske zemlje koje nisu sklone jednostranom proglašenju neovisnosti Kosova, dijelom i zbog toga što bi ono moglo potaknuti separatističke težnje njezine mađarske manjine.