Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suprug preminule klizačice

'Aya Jayne je posljednji dar moje supruge'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aya Jane, djevojčica rođena dva dan nakon majčine smrti još uvijek je prikopčana na aparate. Njezin otac Mahmoud Soliman svaki dan provodi s njom u bolnici.

Djevojčica je carskim rezom rođena prije tjedan dana. ‘Kada sam sa svojom kćerkom ja sam sretan, kao što bi bio svaki otac’, rekao je 29-godišnji Mahmoud Soliman, suprug klizačice Jayne Soliman koja je preminula zbog tumora na mozgu dva dana prije nego je rodila djevojčicu. ‘Ona je tako malena, ali ima jak stisak ruke. Voli me držati za prst i ne pušta. Ona je borac. Izgubio sam Jayney, ali dobio dijete, u meni su veoma izmješani osjećaji. Prije nekoliko dana sam se probudio i uz mene je bila moja supruga, a sada je nema’, ispričao je za Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija strašna tragedija Majka uspavanu bebu stavila u pećnicu umjesto u krevetić: Dijete je umrlo, njezino je objašnjenje šokantno Ilustracija Liječenje se nastavlja Misteriozan slučaj: Otkriveno u kakvu je stanju beba koja je s teškim ozljedama glave dovezena u bolnicu

>> Klizačica dva dana nakon smrti rodila zdravu bebu

Prvi puta sam Ayu vidio u inkubatoru i rasplakao sam se. Molio sam se Bogu da preživi. Jayne je ovo dijete željela više od ičeg na svijetu, a ja ću Ayi dati do znanja da se njezina majka borila za njezin život’, priča Mohamoud koji će svoju kćer kući moći odvesti za 12 tjedana, ukoliko se bude razvijala dobro. Mahmoud je Jayne upoznao prije tri godine u Dubaiju gdje je radio kao stručnjak za telekomunikacije. Ubrzo su se vjenčali i odlučili da će imati djecu. Bili su presretni kada su saznali da je Jayne trudna.

‘Kada smo na ultrazvuku čuli otkucaje njezina srca, dali smo joj nadimak Sparky’, ispričao je Mahmoud te dodao da su odlučili djevojčicu nazvati Ali, ali nakon Jaynine smrti dao joj je ime Aya – riječ koja na Kuranu znači čudo i Jayne po majci. Ništa nije ukazivalo na to da je Jayne bolesna, dok se nije srušila u svom domu. To je popodne bila na treningu na lokalnom klizalištu. Kada je došla k sebi bila je dezorjentrana, pa je Mahmoud pozvao hitnu pomoć. U bolnici su mu rekli da se radi o krvarenju u mozgu, a operacija bi bila uzaludna. Jayne nije bilo spasa. Nije ni znao da postoji mogućnost da se spasi dijete dok mu to nije ponudio tim liječnika.

‘Kada sam s Ayom nisam svjestan toga da prolazi vrijeme. Sve što sada želim jesta da budem najbolji otac svojoj kćeri. Sve Jaynino ću zadržati tako za Ayu. Želim da zna koliko je njezina majka bila divan’, zaključio je Mahmoud.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene