Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrt pa porod

Klizačica dva dana nakon smrti rodila zdravu bebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska klizačica Jayne Soliman rodila je dva dana nakon svoje smrti. Liječnici su 15 tjedana trudnu Jayne održavali na životu, a beba je na svijet došla carskim rezom.

Jayne se zbog krvarenja u mozgu koje je izazvao tumor srušila na pod kupaonice u svojoj kući, prevezena je u bolnicu u Oxfordu, ali joj nije bilo spasa. Liječnici su uspjeli održati otkucaje njezina srca, dok joj je mozak bio mrtav, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Medicinska sestra ubijala bebe, ilustracija - 1 Na neonatalnom odjelu VIDEO/FOTO "Zla sam, ja sam ovo učinila": Medicinska sestra osuđena za ubojstvo sedam beba i pokušaj ubojstva njih još šest, otkriveni jezivi detalji Slika nije dostupna Suprug preminule klizačice 'Aya Jayne je posljednji dar moje supruge'

Jayne, 41-godišnja klizačica bila je trudna svega 25 tjedana. ‘Oboje smo bili na klizalištu taj dan i sve je bilo u redu, nije mi se činilo da se događa nešo loše. Bila je veoma sretna jer je trudna, bio je to njezin san’, ispričao je 48-godišnji prijatelj i kolega klizač David Phillips. Liječnici su joj dali velike doze steroida kako bi pomogli u razvoju bebinih pluća. Djevojčica je težila samo jedan kg kada je rođena. ‘Veoma je malena, njezine su oči veličine limunovih koštica, a šake kao moj vjenčani prsten, ali dobro se razvija’, rekao je David.

Danas su se prijatelji oprostili od profesionalne klizačice koja se natjecala na međunarodnim natjecanjima. ‘Bila je veoma sretna, uvijek je željela biti majka više od ičega na svijetu. Živjela je za to da rodi djevojčicu’, rekao je David koji je bio s njom kada je preminula. Najveći uspjeh postigla je 1989. godine kada je bila prvakinja Velike Britanije i sedma klizačica svijeta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene