Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osam je osoba poginulo, a 12 ozlijeđeno u strašnoj nesreći tijekom off-road utrke u Kaliforniji.


Jedan od automobila u utrci u Kaliforniji zaletio se velikom brzinom u okupljenu gomilu samo pola sata nakon početka utrke. Ozlijeđeni su helikopterom žurno prevezeni u bolnicu. AP piše kako je vozač preživio i čak prošao bez ozljeda te je morao pobjeći s mjesta nesreće jer su ga napali ljutiti gledatelji.

Vezani članci Wings for Life World Run - 3 Kako do željenog rezultata ove godine na Wings for Life World Runu? Pripremite se na vrijeme Slika nije dostupna Pucnjava u Kaliforniji: Ubio tri muškarca, jedna osoba ozlijeđena

Utrka se održavala u Soggy Dry Lake Bedu pokraj grada Lucerne. David Conklin, fotograf koji je prisustvovao događaju, kazao je kako je vidio da nakon jednog od brdašaca preko kojih prelaze vozila, automobil leti kroz zrak. 'Čuo sam vrištanje i vikanje. Vidio sam jednu ženu s teškom ozljedom na glavi kako leži u lokvi krvi. Netko je ležao zgnječen pod autom’, ispričao je Conklin.

Na mjesto događaja stiglo je sedam vozila hitne pomoći i deset letjelica koje su prevezle ozlijeđene. Svake godine deseci tisuća ljudi okupe se kako bi prisustvovali off-raod utrci 'California 200' u Lucernu, a između njih i vozača gotovo da i nema barijere.

Tijekom utrke terenska vozila raznih tipova, najčešće buggyja, preskaču improvizirane skakaonice i razne druge prepreke. Pritom dosežu brzinu od 160 kilometara na sat. Utrka se odvija noću.