Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MORAMO SE PRIPREMITI

Ozbiljno upozorenje austrijske ministrice: "Nije pitanje hoće li nestati struje u EU-u, nego kada"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijska ministrica obrane Klaudia Tanner upozorila je kako uskoro trebamo biti spremni na nestašice struje u Europskoj uniji.

"Pitanje nije hoće li, pitanje je kada će do toga doći", rekla je Klaudia Tanner te dodala kako je rizik od nestanka struje na širem području porastao zbog rata u Ukrajini.

"Za Putina su hakerski napadi na zapadnu opskrbu električnom energijom sredstvo hibridnog ratovanja. Ne bismo se trebali pretvarati da je to samo teorija. Moramo se pripremiti za nestanke struje u Austriji i Europi", poručila je Tanner, prenosi Kleine Zeitung.

Pročitajte i ovo Olga Skabejeva na ruskoj državnoj televiziji Rat iz minute u minutu Putinova propagandistica iznenadila priznanjem na televiziji: "No razumijemo da je to u sadašnjim uvjetima potpuno nerealno"

Navela je da bi se trećina austrijskog stanovništva mogla brinuti o sebi bez struje najduže četiri dana.

"Vojska zbog toga do 2025. godine želi postaviti ukupno 100 samodostatnih vojarni, koje same sebe mogu opskrbljivati ​​dva tjedna. Osim toga, trebali bi postojati takozvani sigurnosni otoci, koji u hitnim slučajevima mogu biti kontaktne točke za civilne pomagače i službenike za provođenje zakona", rekla je austrijska ministrica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene