Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vidi se iz svemira!

Australski vatrogasci se neumorno bore s vatrenom stihijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australske vatrogasne ekipe i dalje se neumorno bore s požarima prije predviđenog povratka visokih temperatura, koje bi im mogle otežati zadaću.

Oko 130 požara u gotovo tjedan dana pretvorilo je u pepeo kuće, polja i stoku. Požari haraju čitavim teritorijem, a posebno na istoku i jugu zemlje, oko Sydneyja i Canberre, gdje temperatura premašuje 40 Celzijevih stupnjeva. Požari, vidljivi iz svemira, progutali su stotinjak naselja na otoku Tasmaniji.

Pročitajte i ovo Požar u Kopenhagenu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar zahvatio simbol Kopenhagena: "Ovo je katastrofa, izgorio je naš Notre-Dame" Ilustracija El Nino Gore kuće oko Melbournea, stradala je stoka, više od 2000 ljudi raseljeno, vlasti poručile: "Zabrinuti smo"

U požarima je dosad izgorjelo 350.000 hektara šume, makije, polja i pašnjaka u Novom Južnom Walesu, najgušće naseljenoj državi u zemlji. Uginulo je tisuće ovaca, no srećom u australskim požarima zasad nema ljudskih žrtava.

>> Zaprijetili im vatreni vrtlozi, spas potražili u moru
 

U Tasmaniji, gdje je u požarima stradalo nekoliko ribarskih sela, djed i baka su spasili svojih petero unuka, od dvije do jedanaest godina, sklonivši se u more. Godine 2009. u požaru, koji je buknuo kao posljedica nevremena u državi Victoriji poginulo je 173 ljudi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene