Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Australijom haraju požari

VIDEO: Vatra uzela najmanje 14 života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatra koja bjesni jugoistokom Australije, potpomognuta jakim vjetrom i temperaturama od čak 47 stupnjeva, uzela je najmanje 14 života. Načelnik policije Kieran Walshe kaže kako su požari, kojih je većina podmetnuta, uništili velik broj domova, a strahuje se da bi stvarni broj mrtvih mogao biti čak 40.

 Australski mediji javljaju kako je u gradu Kiomore, država Victoria, vatra pokosila 30 kuća i potpuno uništila lokalni golf klub. Požari su u ljetno vrijeme česti u Australiji, a njihovom širenju dodatno pogoduju iznimno visoke temperature, suša i jak vjetar. 

Pročitajte i ovo Požari u Grčkoj Šumski požari FOTO Pakao u Grčkoj, gori već deveti dan: "Nažalost, ne vidimo da se fronta može obuzdati i staviti pod kontrolu" Požari u Grčkoj - 4 haraju požari Strava u Grčkoj: U šumi pronađeno 18 izgorjelih ljudskih tijela

Stanovnici države New South Wales i dalje se znoje na temperaturama od 40 stupnjeva, a u predgrađu Sydneya danas popodne izmjerena su 42,3 stupnja. 

Požarima su zahvaćene tri australske savezne države, izgorjela su velika nenastanjena područja australske divljine, no opasno je ugroženo 12 gradova. U subotu je vatrena stihija progutala i nekoliko kuća i štala kod stočarskog gradića Horshama u južnoj državi Viktoriji. U obuzdavanju požara uz profesionalne službe sudjeluju i brojni dobrovoljci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene