Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjenčani partner premijerke Gillard

Australija pozdravila svog 'prvog momka' - frizera pivopiju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australski su mediji pozdravili 'prvog australskog momka', nevjenčanog partnera nove premijerke Julije Gillard (44), frizera i pivopiju Tima Mathiesona.

Tim Mathieson se vinuo u medijsku orbitu nakon što je pratio novu premijerku na svečanosti polaganja prisege u Canberri. 'Ponosan dan za našeg prvog momka', objavio je u naslovu australski Daily Telegraph, uz fotografiju Mathieson i premijerke.

Pročitajte i ovo Sanna Marin Imala nekoliko skandala Bivša finska premijerka Sanna Marin odstupila s čela stranke Ana Brnabić večeras će se obratiti javnosti Poznato koga Vučić razmatra kao nasljednika Ane Brnabić na mjestu premijera

>> Australija dobila prvu premijerku

Osim što je prva žena na toj dužnosti, Julia Gillard je i prva nevjenčana premijerka u australskoj povijesti. S Mathiesonom je u vezi četiri godine.

On je, pak, u četvrtak postao najtraženiji pojam na australskom googleu. Mediji su pronašli da je Mathieson bivši frizer koji i dalje obožava popiti pivo sa svojim srednjoškolskim prijateljima. Iako je u međuvremenu izgradio karijeru kao agent za nekretnine, i danas ustaje prije svoje partnerice i priprema joj frizuru.

Julija Gillard iznenada je u četvrtak postala premijerka nakon što ju je vodstvo vladajuće Laburističke stranke izabralo na čelnu poziciju umjesto dosadašnjeg premijera i predsjednika stranke Kevina Rudda. Na skupu stranke u srijedu navečer Gillard, tada potpredsjednica stranke, zatražila je glasovanje o povjerenju Ruddu. On je prvo sazvao izbore za čelništvo stranke, a kad je vidio da su mu izgledi mali samo je prepustio mjesto dotadašnjoj zamjenici.  (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene