Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar unutarnjih poslova australske savezne države Novi Južni Wales prisiljen je na ostavku nakon što je u javnosti objavljeno da je na raskalašenoj zabavi svojoj kolegici iz parlamenta priuštio "prljavi ples".


Karijera Matta Browna (37) nije dugo trajala jer je za ministra prisegnuo prije samo tri dana. "Ja sam samo čovjek, počinio sam pogrešku i za to ću snositi posljedice. Ovo je prilično težak dan za mene, ali neću bježati od odgovornosti", rekao je Brown novinarima.

Vezani članci Mirando Mrsić (Foto: Dnevnik.hr) Nižu se reakcije: "Ostavku trebaju dati i Žalac, Pavić, Tolušić, Goran Marić!" Nikos Toskas (Foto: AFP) Nakon smrtonosnog požara u Grčkoj smijenjen zamjenik ministra za civilnu zaštitu

Očevici ludog "tuluma", koji se prije tri mjeseca dogodio u jednoj od prostorija parlamenta Novog Južnog Walesa, ispričali su medijima kako je Brown uz glasnu glazbu izveo striptiz, a potom se samo u donjem rublju "popeo na prsa" svoje kolegice i simulirao seksualni čin. Brown je prvi dio priče priznao, ali drugi negira. No, to nije spriječilo Nathana Reesa, premijera te savezne države, najmnogoljudnije i najbogatije u Australiji, da zatraži ostavku ministra.