Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U zatvoru zbog vrijeđanja monarhije

Australac dobio oprost od tajlandskog kralja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australac Harry Nicolaides, koji je u Tajlandu bio osuđen na trogodišnju kaznu zatvora zbog vrijeđanja monarhije, oslobođen je nakon što je dobio oprost od kralja Bhumibola Adulyadeja, objavili su u subotu članovi obitelji Nicolaides u Melbourneu.

Socrates Nicolaides, Harryjev otac, kazao je da su tajlandske vlasti oslobodile njegovog sina iz zatvora i protjerale ga iz zemlje te da je on na putu za Australiju. Tajlandske vlasti nisu komentirale ove informacije.

Pročitajte i ovo Bi-2 grupa ne podnosi kritike Međunarodni skandal: Putin naredio uhićenje članova popularnog benda Vjenčanje tajlandskog kralja (Foto: AFP) - 2 tri dana prije krunidbe Tajlandski kralj iznenadio vjenčanjem: Tjelohraniteljica i bivša stjuardesa postala je njegova kraljica

Sud u Bangkoku je u siječnju osudio Nicolaidesa (41) na tri godine zatvora jer je, po mišljenju tog suda, nekim opisima u svojoj knjizi koju je prodao samo u sedam primjeraka uvrijedio kralja i princa. Tajland je ustavna monarhija, a za vrijeđanje kralja i monarhije predviđene su kazne od tri do 15 godina zatvora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene