Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Teroristi nam žele naštetiti'

MERKEL O NEDAVNIM NAPADIMA 'Oni se rugaju i Njemačkoj i izbjeglicama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napadači koji su počinili nedavna zvjerstva u Njemačkoj, rugaju se izbjeglicama, poručila je njemačka kancelarka Angela Merkel.

Njemačka kancelarka Angela Merkel ocijenila je napade koji su se dogodili posljednjih dana u Njemačkoj i svijetu šokantnima. Merkel je istaknuola da su preršeni civilizirani tabui na mjestima na kojima se mogao pronaći bilo tko od nas.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća Užas u Njemačkoj: Autobus se prevrnuo, ozlijeđeno je 27 učenika Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

U jeku navedenih događaja i njihovih posljedica, Merkel je najavila i odluku o tome jesu li Njemačkoj nužno potrebne dodatne sigurnosne mjere.

Njemačka kancelarka je poručila da dvojica napadača u Njemačkoj, koji su i sami bili izbjeglice, zapravo su se izrugivali Njemačkoj i drugim izbjeglicama. "Teroristi žele naštetiti našoj spremnosti da primimo ljude. Protiv toga ćemo odlučno ustrajati", rekla je Merkel.

Prije poduzimanja bilo kakve konkretne mjere, Merkel poručuje, mora se provesti sveobuhvatna analiza. Na to je dodala da je Njemačkoj potreban bolji sustav ranog upozorenja na terorističke prijetnje.

Merkel je istaknula i da se mora poboljšati i proces pripreme migranata. Ističe da će se Njemaćka nakon svih nedavnih napada, moći nositi s tom kušnjom. "Mi to možemo. Uvjerena sam da možemo uspjeti u toj povijesnoj zadaću", ponovila je.

Osvrnula se i na puč u Turskoj te istaknula da se nakon takvog događaja nužno moraju pronaći njegovi predvodnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene