Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Napadači koji su počinili nedavna zvjerstva u Njemačkoj, rugaju se izbjeglicama, poručila je njemačka kancelarka Angela Merkel.


Njemačka kancelarka Angela Merkel ocijenila je napade koji su se dogodili posljednjih dana u Njemačkoj i svijetu šokantnima. Merkel je istaknuola da su preršeni civilizirani tabui na mjestima na kojima se mogao pronaći bilo tko od nas.

Vezani članci Angela Merkel, Olaf Scholz Ona baš nije govorila o vizijama, on se smije češće nego što se misli: Što čeka Njemačku nakon 16 godina Angele Merkel? Angela Merkel Zbogom Mutti! Njemačka vojska se tradicionalnim mimohodom oprostila od Angele Merkel

U jeku navedenih događaja i njihovih posljedica, Merkel je najavila i odluku o tome jesu li Njemačkoj nužno potrebne dodatne sigurnosne mjere.

Njemačka kancelarka je poručila da dvojica napadača u Njemačkoj, koji su i sami bili izbjeglice, zapravo su se izrugivali Njemačkoj i drugim izbjeglicama. "Teroristi žele naštetiti našoj spremnosti da primimo ljude. Protiv toga ćemo odlučno ustrajati", rekla je Merkel.

Prije poduzimanja bilo kakve konkretne mjere, Merkel poručuje, mora se provesti sveobuhvatna analiza. Na to je dodala da je Njemačkoj potreban bolji sustav ranog upozorenja na terorističke prijetnje.

Merkel je istaknula i da se mora poboljšati i proces pripreme migranata. Ističe da će se Njemaćka nakon svih nedavnih napada, moći nositi s tom kušnjom. "Mi to možemo. Uvjerena sam da možemo uspjeti u toj povijesnoj zadaću", ponovila je.

Osvrnula se i na puč u Turskoj te istaknula da se nakon takvog događaja nužno moraju pronaći njegovi predvodnici.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju