Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stvar radi

Amerikanci žele neprijatelje smlaviti laserski navođenim munjama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Laser i udar munje u kombinaciji kao ubojito i precizno oružje, novi su projekt američke vojske.

To oružje, nazvano LIPC, trenutno je u fazi laboratorijskog testiranja, a prvi rezultati tog testiranja stigli su još početkom godine, odnosno u siječnju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama iznad Žutog mora Srušio se američki F-16 Ilustracija Smrtonosne munje U velikome nevremenu više od dvadeset mrtvih: "Država je spremna pomoći"

BBC prenosi kako je oružje napravljeno i zamišljeno tako da precizno pogađa mete koje su bolji vodiči električne energije od zraka ili tla, misleći pritom na oklopna vozila ili neaktivirane mine, prenosi BBC.

Voditelj projekta George Fisher istaknuo je kako prilikom su prilikom testiranja gađane simulirane mete i da je svaki put oružje bilo precizno. Fisher je objasnio kako snaga ovog oružja može biti ogromna, jer se u njemu stvara impuls velike snage.

'Tijekom trajanja laserskog impulsa, može se proizvesti više energije nego što je potrebno jednom velikom gradu, ali impuls može trajati samo djelić sekunde', rekao je Fisher.

Oružje djeluje tako da laserski impuls, zahvaljujući svojoj elektromagnetskoj energiji, stvara plazmu u zraku, koja provodi elektricitet do mete. Ta energija je dovoljno jaka da razdvaja elektrone iz molekula kisika, objasnio je Fišer.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene