Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više desetaka

'Američki vojnici uskoro stižu na teren u Siriju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Obama je krajem listopada dao zeleno svjetlo raspoređivanju najviše 50 vojnika specijalnih snaga u Siriji.

Više desetaka vojnika američkih specijalnih snaga koje je administracija predsjednika Baracka Obame prošlog mjeseca odlučila poslati u Siriju, uskoro će stići na teren, rekao je u nedjelju jedan visoki američki dužnosnik.

"Oni će uskoro tamo stići", rekao je specijalni izaslanik američkog predsjednika za međunarodnu koaliciju protiv skupine Islamska država Brett McGurk ne želeći otkriti pojedinosti.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Vježba ŠTIT 24 Trening za upravljanje u kriznim situacijama: Održana vježba policije i američkog veleposlanstva

Njihova je uloga organizirati lokalne snage koje se bore protiv IS-a na sjeveru Sirije, podsjetio je diplomat u emisiji "Face the Nation" na kanalu CBS.

Predsjednik Obama je krajem listopada dao zeleno svjetlo raspoređivanju najviše 50 vojnika specijalnih snaga u Siriji, s neborbenom ulogom savjetnika.

To će biti prvo službeno raspoređivanje američkih snaga na sirijskom teritoriju od počeka međunarodne borbe protiv skupine Islamske države. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene