Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki marinci upali su u na njemački brod koji su oteli somalski gusari i oslobodili 11 članova posade, izjavio je američki dužnosnik.


'Jutros su se 24 američka marinca ukrcala i preuzela nadzor na brodu 'Magellan Star'...', rekao je za dpa glasnogovornik Pete flote američke mornarice John Fage. 'To je bila vrlo uspješna akcija', dodao je. "Ne samo da je posada spašena nego je i cijela akcija provedena bez ispaljenih hitaca, tako da nije bilo žrtava", ustvrdio je. 'Magellan Star', u vlasništvu njemačke tvrtke Dr. Peters, poslao je poziv u pomoć u srijedu kad su ga napali gusari kod somalske obale. Članovi posade iz Rusije, Filipina, Poljske i Ukrajine uspjeli su se zatvoriti u siguran odjeljak u brodu prije nego su otmičari došli na brod. (Hina)

>> Sjeverna Koreja priznala da je zaplijenila južnokorejski brod

Vezani članci Masovna grobnica u Marincima - 3 Pronađena masovna grobnica iz Domovinskog rata: Slijedi postupak identifikacije četiriju osoba Marinci, ilustracija (Foto AFP) Uhićenja u jednoj od najvećih baza američkih marinaca: Šesnaestoricu čeka prijava zbog krijumčarenja imigranata