Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Irana Mahmud Ahmadinedžad izjavio je kako će njegova zemlja osloboditi 15 uhićenih britanskih vojnika kao znak dobre volje i uskršnji poklon Britancima.


Iranski predsjednik je objavio kako će 'zatočenici', koji su u pritvoru u Iranu od 23. ožujka, biti prevezeni na zrakoplov odmah po završetku njegove konferencije za novinare. Nakon toga bit će predani britanskim diplomatima u Teheranu. 

Vezani članci Iran, ilustracija Voditelj iranskog nuklearnog programa: "Iran ima pravo poduzeti akcije protiv terorista koji su napali Natanz" Koronavirus u Iranu Unatrag tjedan dana imaju 20.000 zaraženih dnevno, predsjednik okrivio britanski soj: "Nažalost, od danas imamo četvrti val pandemije..."

Puštanje britanskih marinaca okončat će 13-dnevne napetosti između Irana i Velike Britanije, tijekom kojih su Britanci uporno tvrdili kako su njihovi vojnici oteti u iračkim vodama. 

Protekli dani prošli su u brojnim pregovorima između Irana i Velike Britanije i rastućim tenzijama koje su dodatno porasle iranskim učestalim puštanjem video snimki britanskih vojnika s priznanjima kako su neovlašteno ušli u iranske vode, zbog čega su i uhićeni. 

'U susret rođendanu velikog proroka Muhameda i uskrsnuću Krista vlada Islamske Republike Iran i Iranaci, unatoč svim pravima da ih se izvede pred sud, oprostit će 15-orici vojnika', izjavio je iranski predsjednik na konferenciji za novinare. 

'Ovaj oprost poklon je Britancima', dodao je. 

Cijena nafte odmah je pala za 50 centa. 

Britanija i dalje tvrdi da su mornari bili u iračkim teritorijalnim
vodama.