Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaplijenili ribaricu

Sjeverna Koreja priznala da je zaplijenila južnokorejski brod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja je u četvrtak, jedanaest dana nakon nestanka južnokorejskog ribarskog broda, izvijestila kako je zaplijenila ribaricu i zarobila svih sedam ljudi koji su se na njoj nalazili.

Sjevernokorejci optužuju posadu, koju čine četvorica Južnokorejaca i trojica Kineza, da su uplovili u njihove teritorijalne vode na istočnoj obali, prenosi službena agencija Korean Central News Agency. U izvješću stoji kako su članovi posade priznali da su ušli u teritorijalne vode te da je njihovu brodicu 'Daeseung' 8. kolovoza presrela sjevernokorejska mornarica.

Pročitajte i ovo Ilustracija U vrijednosti gotovo milijun eura Oduzeli stotine automobila alkoholiziranim vozačima: Sada ih poklanjaju Zaplijenjene sjemenke kanabisa - 4 Na GP-u Marasovići VIDEO Uhvatili ga na granici s 400 tisuća sjemenki kanabisa: Količina droge koju je mogao uzgojiti je nevjerojatna

Južna Koreja poziva svoje susjede da poštuju međunarodne zakone te da puste na slobodu ribare i njihov brod.

Odnosi između dviju vlada zategnuti su nakon potonuća južnokorejskog ratnog broda u ožujku. Seul okrivljuje Pjongjang za incident u kojemu je poginulo 46 mornara, a Sjeverna Koreja negira svoju odgovornost. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene