Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta istraga

Američki borbeni avion F-16 srušio se u zapadnoj Louisiani: Pilot prevezen u vojnu bazu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Borbeni avion F-16 Fighting Falcon srušio se u srijedu oko podneva u zapadnoj Louisiani, potvrdio je glasnogovornik državne policije.

Borbeni avion nacionalne garde Oklahome srušio se u nenaseljenom, šumovitom području Beauregard, blizu granice Louisiane i Teksasa, južno od vojne baze Fort Polk.

Pročitajte i ovo Borbeni avion F-16 Značajna modernizacija Stručnjaci o slanju moćnog oružja Ukrajini: Hoće li borbeni avioni F-16 omogućiti preokret u ratu? Ilustracija Drama iznad Žutog mora Srušio se američki F-16

"Pilot se katapultirao i prevezen je u vojnu bazu", rekao je vojnik prve klase državne policije Louisiane Derek Senegal.

Neprohodan teren na tom području otežavao je policajcima da dođu do mjesta nesreće. Postrojbe iz Fort Polk i zračne baze Barksdale, oko 300 kilometara sjeverno u Shreveportu bave se istragom.

"F-16 pripada odredu 138. borbenog krila sa sjedištem u Houstonu", rekla je glasnogovornica kapetanica Jennifer Proctor. Avion je bio oko 250 kilometara istočno u Louisiani kako bi trenirao u vojnom zračnom prostoru udaljenom od naseljenih područja, piše AirForceTimes.

Kao dio Sjevernoameričkog zapovjedništva zračne obrane, piloti Oklahome u Houstonu štite američki zračni prostor duž Meksičkog zaljeva i na zapadu do Arizone. Treniraju u bazi nacionalne garde Tulsa.

Američke zračne snage pretrpjele su tri nesreće s F-16 u 2021. godini.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene