Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveća nenuklearna bomba

"Majka svih bombi" usmrtila 94 islamista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjim podatcima, najmanje 94 militanta Islamske države (IS), među kojima četiri ključna zapovjednika, ubijena su u Afganistanu kada su Sjedinjene Države bacile svoju najmoćniju nenuklearnu bombu na istok Afganistana, priopćila je pokrajinska vlada u subotu.

Bomba je razorila mrežu tunela koju koristi Islamska država, objavila je afganistanska vlada odbacujući mogućnost civilnih žrtava.

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad"

Bomba GBU-43/B, zvana "majka svih bombi", pogodila je u četvrtak navečer uporište IS-a na okrugu Ašin, u istočnoj pokrajini Nangarhar. Afganistanska predsjednička palača istaknula je da su poduzete mjere kako bi se izbjegle civilne žrtve.

Bomba od 9,8 tona koju je ispustio transportni avion tipa C-130 ima eksplozivnu moć usporedivu s 11 tona TNT-a. Prvotno je smišljena za plašenje neprijatelja i raščišćavanje velikih površina. Radi se o najvećoj nenuklearnoj bombi ikada korištenoj u borbi, naglasilo je američko zrakoplovstvo. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene