Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić Foto: Afp

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je da je bivši američki predsjednik Bill Clinton tražio da Mađarska napadne Srbiju tijekom operacije NATO-a u Jugoslaviji 1999. godine.


Američki predsjednik Bill Clinton je tijekom agresije NATO-a 1999. zahtijevao da Mađarska kopneno napadne Srbiju sa sjevera, rekao je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u obraćanju naciji.

"Što se Kosova tiče, sad ću vam reći nešto što niste znali”, rekao je.

"Mađarska je 1999. godine trebala kopnenim snagama napasti Srbiju, što mi je Viktor Orban potvrdio i dopustio mi da o tome obavijestim javnost". 

Dodao je: "Američki predsjednik Bill Clinton tražio je od njega kao i Britanci, da napadnu Republiku Srbiju sa sjevera, da mi protegnemo snage do Vojvodine, što je Viktor Orban odbio i zbog bio pod velikim pritiskom.

Davorko Vidović, Socijaldemokrati Šef Socijaldemokrata o Aleksandru Vučiću: "Olako stigmatiziranje može biti uvod u nešto mnogo gore"

Aleksandar Vučić Vučić oštro o Hrvatskoj i novim potezima: "Ne sjedim na dva stolca, nesretnici jedni. Tko ste vi da odlučujete što ćemo mi raditi? Stvarno mislite da sam ja glup?"

Vučić je ustvrdio i da je Margaret Thatcher naknadno zamjerila Orbanu i da je “zbog njegovog odbijanja poginulo više britanskih vojnika”.

"To je sva ljubav o kojoj možete razgovarati s njima", zaključio je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju