Mandatar za sastavljanje nove Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić održao konferenciju za medije (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL)
Mandatar za sastavljanje nove Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić održao konferenciju za medije (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL)

Aleksandar Vučić poručio je u nedjelju da želi da odnosi s Hrvatskom budu što bolji.


Srbijanski premijer Aleksandar Vučić u nedjelju se u razgovoru za RTS dotaknuo i odnosa s Hrvatskom, rekavši da žele da oni budu što bolji.

'Uložit ćemo sve napore da imamo što bolje odnose s Hrvatskom, nikome nećemo prijetiti jer nam je obostrani interes da imamo što veću razmjenu, ali znat ćemo štititi naše nacionalne državne interese', poručio je Vučić.

Odgovorio je i na pitanje hoće li odnosi s Hrvatskom biti teški ako premijer bude Andrej Plenković (HDZ). Poručio je da će Srbija uložiti velike napore u odnose sa Zagrebom.

'Nisam veliki optimist jer su Srbi glavna tema u Hrvatskoj. Lakše je bilo odnositi pobjede na diplomatskom tlu ranije, dok je bio Milanović, sad će biti teže', rekao je Vučić koji se osvrnuo i na pisanje medija da Hrvatska sprema ozbiljan odgovor na najavljenu zajedničku vojnu vježbu Srbije, Rusije i Bjelorusije.

'Mi nismo imali nikakav odgovor kada su nabavljali patrije,'Panzerhaubitze' i Hellfire rakete. Na to smo šutili, nismo rekli nijednu riječ. Nismo kupili ništa, imamo malo novca i gledamo da razvijamo svoju vojnu industriju, što radimo uspješno', poručio je Vučić.