Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad bombaša samoubojice

Aktivirao eksploziv u džamiji u kojoj je bilo 1.500 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je dvadeset osoba poginulo, a više desetaka je ranjeno u nedjelju u eksploziji u kojoj je razorena šijitska džamija u istočnoj pakistanskoj pokrajini Pandžabu, priopćila je policija.

Bombaš samoubojica aktivirao je eksploziv koji je nosio na sebi pred glavnim ulazom u džamiju u okrugu Šakval pošto su ga zaustavili zaštitari. 'Bio je to samoubilački napad. Najmanje je 20 osoba poginulo, a broj žrtava mogao bi se popeti i do 35', rekao je policajac u tom okrugu za televiziju Express. Ranjeno je više desetaka ljudi.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Napad u džamiji Probio sigurnosni kordon VIDEO/FOTO Horor u džamiji: Bombaš samoubojica se raznio i ubio najmanje 47 ljudi

U trenutku napada u džamiji je bilo više od 1.500 šijitskih muslimana, dodaje policija. Pakistan je već više od godinu i pol dana poprište neviđenog vala atentata, uglavnom samoubilačkih, za koje su odgovorni pakistanski talibani bliski Al-Kaidi koji Islamabadu zamjeraju da se još koncem 2001. pridružio SAD-u u njegovu 'ratu protiv terorizma'.

U tim je napadima u godinu i pol dana poginulo više od 1.700 ljudi. Manji broj tih napada uperen je protiv šijitske zajednice koja čini manje od 20 posto od 168 milijuna stanovnika Islamske Republike Pakistana, a uglavnom ih izvode naoružane radikalne sunitske skupine bliske ili povezane sa sunitskim talibanima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene