Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Misterija traje dok se ne nađe crna kutija

Airbus razmišlja o financiranju treće potrage

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski proizvođač zrakoplova Airbus objavio je danas kako je spreman financirati treću potragu za ostacima zrakoplova leta 447 u Atlantskom oceanu.

Airbus razmišlja o plaćanju između 12 do 20 milijuna eura za treću potragu, piše CNN. Francusku kompaniju na ovo tjera ogromna želja da se napokon sazna što je uzrokovalo pad leta 447 1. lipnja kada je poginulo 228 ljudi.

Pročitajte i ovo Policijsko vozilo Rab šokiran 26-godišnjak šakama umlatio do smrti drugog pacijenta: Policija objavila detalje zločina u bolnici Psihijatrijska bolnica na Rabu Očevid u tijeku Zločin u bolnici na hrvatskom otoku: Pacijent ga pretukao do smrti

>> Brazil tvrdi da je let AF 447 prebacio kontroli u Dakaru

'Naš prioritet je povećanje sigurnosti leta zrakoplova. Zrakoplovna zajednica može puno naučiti iz nesreće', rekao je glasnogovornik Airbusa Stefan Schaffrath. Airbus već pomaže drugu potragu koja je počela jučer u suradnji s Air Franceom i Francuskom agencijom za istragu zrakoplovnih nesreća, BEA. Ova druga potraga je započela nekoliko tjedana nakon što je prestao emitirati lokator crne kutije. Brod je stigao na područje pada smo s ciljem da pronađe crnu kutiju i snimač glasa u pilotskoj kabini. Potraga će koristiti sonar i dvije male podmornice.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene