Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi model Airbusa bio je prisiljen vratiti se u zračnu luku John F. Kennedy u New Yorku 90 minuta nakon polijetanja zbog tehničkih poteškoća.


Zrakoplov se vratio u New York 90 minuta nakon polijetanja za Pariz, priopćili su iz Air Francea. Air Franceov A380 vratio se zbog ‘manjeg incidenta’, stoji u priopćenju kompanije, ali ne spominju što je uzrok tehničke greške koju spominju, piše CNN. I Airbus je odbio specificirati što je uzrokovalo povratak aviona u zračnu luku u New Yorku, rekavši tek da je problem nastao na području održavanja, a ne grešci proizvođača.

>> A380 sletio u New York zbog informatičkog kvara

Piloti su odlučili vratiti se ‘prema strogim preporukama procedure i mjerama opreznosti kojima se vode uslijed manje tehničke greške kako bi se provela provjere na tlu’, rekli su u Air Franceu. Zrakoplov je sletio u zračnu luku John F. Kennedy bez incidenta 27. studenog u 22:17 sati. Avion je pregledan i nastavio je svoje transatlantsko putovanje. Air France je počeo koristiti novi A380 za prekooceanska putovanja nekoliko dana prije incidenta.

Vezani članci Slika nije dostupna Air France: Pronađen dio crne kutije bez podataka Slika nije dostupna VIDEO: Drama iznad NY, Boeingu se ugasio motor