Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odrezali joj nos i uši

Afganistanka proglašena fotografijom 2010. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fotografija Afganistanke kojoj je suprug odrezao nos i uši proglašena je fotografijom 2010. godine.

Fotografiju je izabrala međunarodna skupina 54. World Press Foto natječaja. Osim te titule fotografija autorice Jodi Bieber iz Južne Afrike osvojila je i prvo mjesto u kategoriji portreta. Fotografija je uslikana za časopis Time koji ju je na svojoj naslovnici objavio u kolovozu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šerijatski zakon Tisuće ljudi na stadionu gledalo javnu egzekuciju u režiji talibana Ilustracija Uzrok nesreće nije poznat Tragedija u Afganistanu: Pao zrakoplov koji je letio za Moskvu

>> VIDEO: Unakažena 19-godišnjakinja dobila novi nos

18-godišnjoj Bibi Aishi iz Afganistana su, sudskom odlukom, odrezane uši i nos jer je napustila muža i otišla roditeljima. Sudsku presudu izvršio je jedan taliban, a dok je on rezao njezine dijelove tijela pridržavao ju je mužev brat.

Nakon toga Bibina obitelj ju je napustila obitelj, ali su je spasile humanitarne snage i američka vojska. Bibi je operirana u Americi i sada živi u SAD-u.

Jedan od članova skupine David Burnett rekao je da bi ova fotografija mogla biti jedna od onih koje se pojavljuju desetak puta u životu. 'To je jedna od onih fotografija kada netko kaže 'znaš ona fotografija', a vi točno znate o kojoj se fotografiji radi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene