Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobjegla u SAD

VIDEO: Unakažena 19-godišnjakinja dobila novi nos

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko dana nakon vijesti, objavljena je i video snimka Bibi Aishe, unakažene Afganistanka kojoj je suprug odrezao nos i uši, a koja je u SAD-u je dobila protezu za nos.

Devetnaestgodišnja Aisha liječi se u Los Angelesu, u Grossman Burn Foundationu, piše Reuters. Izrađena joj je proteza nosa koja može biti rješenje kada izlazi u javnost, sve dok ne završi niz operacija multiple rekonstrukcije djevojčina lica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Vladimir Šeks Stabilno je Vladimir Šeks operiran, DNEVNIK.hr doznaje detalje

Aishin suprug, inače taliban, zajedno sa svojom obitelji odrezao joj je nos i uši nakon što je pokušala pobjeći od kuće u kojoj je svakodnevno zlostavljana. Suprug ju je tako unakaženu ostavio i da je ostala u Afganistanu, Aisha bi najvjerojatnije umrla u mukama.

No, uspjela je doći do medicinskog centra u bazi američke vojske od kuda je prebačena u sklonište za žene. Poslana je na niz operacija u Grossman Burn Center. Hrabra djevojka nedavno je nagrađena odličjem prve dame Californije, Marie Shriver, a susrela se i s Laurom Bush, prvom damom SAD-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene