Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sedam dječaka, pet djevojčica

U zračnom napadu NATO-a ubijeno 12 djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zračnom napadu NATO snaga u južnom Afganistanu u subotu ubijeno je dvanaestero djece i dvije žene, objavili su u nedjelju afganistanski dužnosnici.

Baza američkih marinaca u pokrajini Helmandu našla se u subotu pod talibanskim napadom, pa su američki vojnici iz baze zatražili zračnu potporu. 'U napadu su pogođene dvije civilne kuće. Nažalost, poginulo je 14 civila. Sedam dječaka, pet djevojčica i dvije žene', priopćio je u nedjelju guverner te pokrajine.

Glasnogovornik ISAF-a u Kabulu rekao je da je u Helmand poslana istražiteljska skupina koja će provjeriti ove navode.

Kolateralne civilne žrtve, koje se najčešće događaju tijekom noćnih bombardiranja, najveći je izvor sukoba između afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija i zapadnih zemalja.

Pročitajte i ovo Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Jučer su u samoubilačkom napadu smrtno stradala dva njemačka vojnika, ali i general-bojnik Markus Kneip te general Mohammad Daud Daud, glavni policijski zapovjednik za cijelo područje sjevernog Afganistana. (T.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene