Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovornost preuzeli talibani

Afganistan: U atentatu na ministra poginuli civili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afganistanski ministar energetike Mohamad Ismail Kan preživio je atentat u zapadnoj afganistanskoj pokrajini Heratu, no pritom su poginula četiri civila, a 17 osoba je ranjeno, izvijestila je policija.

Kan se sa suradnicima vozio prema zračnoj luci u blizini grada Herata kada je blizu njegova automobila eksplodirao motocikl, izvijestio je glasnogovornik policije Abdul Rauf Ahmadi. ‘Na sreću Kan nije ozlijeđen u napadu, no poginula su četiri civila, a 17 osoba, među kojima i četvorica Kanovih tjelohranitelja, ranjena su u eksploziji’, rekao je Ahmadi, dodavši kako je bomba bila daljinski navođena te da su oštećena tri automobila u ministrovoj pratnji.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Kabul Podaci UN-a Više od 1000 afganistanskih civila ubijeno u eksplozijama i nasilju od 2021.

Odgovornost za napad preuzeli su talibani. Njihov glasnogovornik Zaibulah Mudžahid potvrdio je da je meta njihova napada bio ministar Ismail Kan, bivši visoki mudžahedinski zapovjednik u Heratu, pokrajini koja graniči s Iranom. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene