Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Afganistanski ministar energetike Mohamad Ismail Kan preživio je atentat u zapadnoj afganistanskoj pokrajini Heratu, no pritom su poginula četiri civila, a 17 osoba je ranjeno, izvijestila je policija.


Kan se sa suradnicima vozio prema zračnoj luci u blizini grada Herata kada je blizu njegova automobila eksplodirao motocikl, izvijestio je glasnogovornik policije Abdul Rauf Ahmadi. ‘Na sreću Kan nije ozlijeđen u napadu, no poginula su četiri civila, a 17 osoba, među kojima i četvorica Kanovih tjelohranitelja, ranjena su u eksploziji’, rekao je Ahmadi, dodavši kako je bomba bila daljinski navođena te da su oštećena tri automobila u ministrovoj pratnji.

Vezani članci Talibani prebili novinare koji su izvještavali o prosvjedu - 4 Talibani pucali na prosvjedu u Afganistanu: "Jedan mi je stavio nogu na glavu, zgnječio mi lice o beton. Mislio sam da da će me ubiti" Provjereno: Život afganistanaca u Zagrebu - 6 On je svoj dom i mir pronašao u Hrvatskoj, ali strepnja za obitelj nikad ne prestaje: ''Teško mi je jer ih ne uspijevam dobiti. Ne mogu ih pitati kako su, kakva je situacija''

Odgovornost za napad preuzeli su talibani. Njihov glasnogovornik Zaibulah Mudžahid potvrdio je da je meta njihova napada bio ministar Ismail Kan, bivši visoki mudžahedinski zapovjednik u Heratu, pokrajini koja graniči s Iranom. (Hina)