Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Afganistanski ministar energetike Mohamad Ismail Kan preživio je atentat u zapadnoj afganistanskoj pokrajini Heratu, no pritom su poginula četiri civila, a 17 osoba je ranjeno, izvijestila je policija.


Kan se sa suradnicima vozio prema zračnoj luci u blizini grada Herata kada je blizu njegova automobila eksplodirao motocikl, izvijestio je glasnogovornik policije Abdul Rauf Ahmadi. ‘Na sreću Kan nije ozlijeđen u napadu, no poginula su četiri civila, a 17 osoba, među kojima i četvorica Kanovih tjelohranitelja, ranjena su u eksploziji’, rekao je Ahmadi, dodavši kako je bomba bila daljinski navođena te da su oštećena tri automobila u ministrovoj pratnji.

Vezani članci Vozač autobusa doveden u Županijsko državno odvjetništvo Vozač kosovskog autobusa smješten u zatvor u Požegi, svim žrtvama teške nesreće utvrdili identitet Hrvatska vojska - 2 Nove tenzije na relaciji Zagreb - Beograd: "Njih smeta sve, oni i dalje drže svoju javnost u nekoj polutenziji. Albanska većina na Kosovu priznata je od skoro cijelog EU-a"

Odgovornost za napad preuzeli su talibani. Njihov glasnogovornik Zaibulah Mudžahid potvrdio je da je meta njihova napada bio ministar Ismail Kan, bivši visoki mudžahedinski zapovjednik u Heratu, pokrajini koja graniči s Iranom. (Hina)