Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Afganistan: Talibani će poštovati Međunarodni dan mira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik talibana u Afganistanu izjavio je danas da će njegovi borci sutra prekinuti napade radi obilježavanja Međunarodnoga dana mira i da neće ometati kampanju cijepljenja protiv poliomijelitisa koja počinje istoga dana.

Afganistanska vojska i međunarodne snage ISAF-a objavile su u petak da toga dana neće izvoditi napade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teška pitanja Evakuacije ljudi iz Afganistana u tijeku, ministri NATO-a razmatraju buduće odnose s talibanima Robert MIkac ZA DNEVNIK NOVE TV Odlikovani časnik NATO-ove misije u Afganistanu Robert Mikac o prvim porukama talibana: "Vrlo teško im možemo vjerovati. No, postoji jedna svijetla točka..."

"Radi obilježavanja Međunarodnoga dana mira talibani objavljuju da će u nedjelju biti na obrambenim položajima i da neće napadati", rekao je glasnogovornik talibanskih pobunjenika Jusuf Ahmadi.

Ahmadi je usto dodao da će talibani "surađivati" u kampanji cijepljenja protiv dječje paralize koja treba početi u nedjelju i završiti se u utorak. Zatražio je od ekipa koje će provoditi cijepljenje da "ostanu u vezi" s talibanima koji će im jamčiti sigurnost.

Dvojica afganistanskih liječnika koja su pripremala kampanju suzbijanja polija ubijena su prije tjedan dana u eksploziji njihova vozila - koje je na sebi imalo oznaku UN - dok su prolazili tržnicom u pokrajini Kandahar, na jugu zemlje.

U subotu su jedan vojnik koalicije i dvojica afganistanskih civila ubijeni u eksploziji njihova automobila na jugu Afganistana, objavio je glasnogovornik ISAF-a.

Kampanjom cijepljenja protiv policija obuhvatit će se 1,8 milijuna djece.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene