Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srušili ga talibani

Afganistan: Srušen NATO-ov helikopter, 4 poginula

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na jugu Afganistana talibani su srušili NATO-ov helikopter, 4 strana vojnika su smrtno stradala.

Talibani su u na jugu Afganistana srušili NATO-ov helikopter, pri čemu su smrtno stradala četiri strana vojnika, prenijeli su službeni izvori, podsjetivši kako su u zadnja četiri dana u napadima u Afganistanu ubijena 23 pripadnika međunarodnih vojnih snaga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teška pitanja Evakuacije ljudi iz Afganistana u tijeku, ministri NATO-a razmatraju buduće odnose s talibanima Robert MIkac ZA DNEVNIK NOVE TV Odlikovani časnik NATO-ove misije u Afganistanu Robert Mikac o prvim porukama talibana: "Vrlo teško im možemo vjerovati. No, postoji jedna svijetla točka..."

'Četiri NATO-ova vojnika smrtno su stradala u zrakoplovnoj nesreći kad su talibani na njih otvorili vatru u pokrajini Helmandu', izvijestio je NATO-ov glasnogovornik. Državljanstvo vojnika nije objavljeno.

Talibanski glasnogovornik Jusuf Ahmadi izvijestio je kako talibani preuzimaju odgovornost za napad na helikopter. 'Srušili smo ga raketom u području Sangina', rekao je Ahmadi. I glasnogovornik Helmanda za France presse je potvrdio da je helikopter srušen u Sanginu. U tome je području razmješteno najviše britanskih trupa koje su ondje vojno vrlo aktivne. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene