Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojska SAD-a potvrdila smrt civila

Afganistan: 'Bombe padaju na kuće prepune ustrašenih seljaka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka vojska potvrdila je smrt civila u borbama na zapadu Afganistana, zbog čega je predsjednik Hamid Karzai pozvao na obustavu zračnih napada unutar granica Afganistana.

Seljaci iz provincije Zapadni Farah dali su vlastima listu od 147 poginula civila i izvijestili o tome da bombe padaju na kuće prepune ustrašenih seljaka, uključujući žene i djecu. U zajedničkoj izjavi američke vojske i afganistanske vlade, vojska SAD-a potvrdila je da među žrtvama ima i civila, no ističe da nije moguće utvrditi njihov točan broj jer su tijela već pokopana.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje

>> Afganistan: NATO opet ubija civile i djecu

Incident je izazvao javnu osudu zbog stradanja civila u zračnim udarima, problem koji već dugo opterećuje odnose Kabula i Washingtona. Zasjenio je i susret Karzaia s američkim predsjednikom Barackom Obamom ovoga tjedna u Washingtonu. Karzai je gostujući na američkoj televiziji pozvao na prekid zračnih napada. 'Zračni udari su neprihvatljivi', rekao je Karzai CNN-u dodavši da je Obama izrazio 'tugu i ispriku' zbog stradanja civila. 'Terorizam nije u afganistanskim selima i kućama. Teroriste ne možete poraziti zračnim udarima', rekao je tada Karzai.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene