Obavijesti Video Pretražite Navigacija

700 mrtvih konačna bilanca sukoba u Keniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nasilje koje je uslijedilo nakon općih izbora od 27. prosinca u Keniji uzrokovalo je smrt 693 osobe, prema najnovijim podacima utvrđenima na temelju izvješća kenijske policije i zdravstvene službe.

"Otkrili smo tijekom pet zadnjih dana 89 tijela u dolini Rifta te u pokrajinama na zapadu zemlje", kazao je visoki policijski dužnosnik čije je riječi potvrdio Crveni križ.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Keniji Tragedija u Keniji VIDEO Strašna eksplozija kamiona s plinom: Ozlijeđeno gotovo 300 ljudi, među poginulima je i dijete Slika nije dostupna Pokolj u Nairobiju FOTOGRAFIJA OBIŠLA SVIJET: Rekla djeci da se prave mrtvi

Osim toga, četiri osobe ubijene su u dva okruga u dolini Rifta, dodao je policajac. Približno 260.000 osoba pobjeglo je iz područja doline Rifta nakon međuetničkog nasilja.

Oporba osporava rezultate predsjedničkih izbora na kojima je
pobijedio Mwai Kibaki.

Pozivi oporbe na prosvjede zbog reizbora Kibakija naišli su na oštru reakciju snaga reda, posebice u Nairobiju. Oporba je u više navrata odgodila prosvjede zbog angažmana međunarodne zajednice u smirivanju novonastale situacije.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene