Obavijesti Video Pretražite Navigacija

7-godišnji dječak koji boluje od leukemije kuhar u restoranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
7-godišnji Jack Witherspoon naučio je kuhati za vrijeme trajanja terapije protiv opake bolesti, a sad svoju novu strast koristi kako bi prikupio sredstva za Centar za djecu oboljelu od raka.

Oni koji su prošlu srijedu na večeru došli u restoran Redondo Beach teško da su mogli povjerovati svojim očima kada su vidjeli da im je hranu pripremio 7-godišnji dječak, a posebice kada su vidjeli što je sve na jelovniku. Delicije poput gljiva punjenih špinatom i tri vrste sira, ravioli u raznim umacima, salata s Jackovim posebnim dresingom od rajčica, patliđani u umaku od parmezana i pečenih rajčica, pečena piletina ala Provence i još mnogo, mnogo jela našlo se na izbor gostima. Jelovnik je, naravno, 7-godišnjak sam izabrao. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u luksuznom hotelu Slavni kuhar dobio otkaz zbog ponižavanja: Pomoćnika tjerao da satima sjedi gol s jabukom u ustima i mrkvom u anusu Slika nije dostupna Popusti i do 50 posto Festival okusa uselio u više od 300 restorana diljem Hrvatske!

Jackova ljubav prema kuhanju javila se prošle godine tijekom 11-dnevne kemoterapije u Centru za djecu oboljelu od raka. Tamo je sate kratio gledajući kulinarske emisije na televiziji.  

"Ako na jelovniku nije bilo ništa zanimljivo, prebacio bih na program s crtićima", rekao je Jack. 

Između posjeta bolnici majka Lisa ga je vodila na ručkove u restorane u South Bayu i kod kuće mu pokazivala kako se rade umaci i ukrašavaju jela.  Uskoro je počeo pomagati i ocu Johnu u pripremi roštilja te jela od piletine i odrezaka. Brzu hranu koju djeca obično vole, Jack ne jede. 

"U McDonald's idem samo s mojim malim bratom Joshom (5) da ne bi cmizdrio", kaže Jack. 

Za večeru u restoranu pripremio je i jelovnik za 50-oro djece iz svoje škole koji su bili pozvani kao gosti. Iako je posljednju godinu zbog bolesti izostao iz škole, nada se kako će se im se iduće godine ipak pridružiti. 

Većina od 300-injak okupljenih na večeri ipak su bili odrasli. Po osobi je večera stajala 75 dolara, a sav novac ide Centru za djecu oboljelu od raka Jonathan Jaques. 

Jacku je kada je imao dvije godine dijagnosticirana akutna limfoblastična leukemija. Odmah je krenuo na terapiju koja je trajala čak 39 mjeseci. Godinu dana kasnije činilo se da je izliječen, no opaka se bolest vratila. Dok većina njegovih vršnjaka srećom niti ne sanja o tome da bi ikada mogli biti teško bolesni, Jack je u listopadu 2006. krenuo na još rigoroznije terapije i tamo, kako sam kaže, pronašao posao života. Sada naime, više ne želi biti astronaut kad odraste.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene