Obavijesti Video Pretražite Navigacija

64 poginulih u neredima u Keniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šezdeset i četiri osobe su ubijene u Keniji u noći s nedjelje na ponedjeljak u neredima koji su buknuli nakon osporavane pobjede Mwai Kibakija na predsjedničkim izborima, doznaje se iz policijskih izvora i mrtvačnice u Kisumu na zapadu zemlje.

Od općih izbora održanih 27. prosinca, broj poginulih u neredima popeo se na najmanje 84, saznaje se iz istih izvora koje prenose svjetske agencije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slučaj iz Kenije Higijenski uložak razotkrio horor kojem su izložene radnice: ''Odmah se sve skidajte!'' Masovna grobnica u Keniji - 1 Vjerska sekta FOTO Stravično otkriće: Na pronađenim truplima nedostaju organi, najviše mrtvih su djeca

AFP javlja da se u bolničkoj mrtvačnici u Kisumu, uporištu suparničkog predsjedničkog kandidata Raile Odinge, nalaze tijela 46 poginulih.

U Korogochou, siromašnom predgrađu Nairobija, pronađeno je 15 tijela, žrtava sukoba prosvjednika i policije. Kako javlja Reuters, policija je stanovnicima sirotinjskih četvrti Nairobija poručila da će ustrijeliti svakoga tko se nađe izvan doma.

U međuvremenu je zrakoplovna kompanija Kenya Airlines obustavila sve letove iz i prema nasilju zahvaćenom Kisumu jer je, kako se navodi, došlo do nestašice goriva.

Kompanija poriče da je prizemljila domaće letove i tvrdi da zbog nestašice goriva ne leti jedino u Kisumu.

Zračni prijevoz u Nairobi i njega za sada se odvija bez teškoća.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene